O meni

Ovaj blog je napravljen početkom početkom 2018. godine sa ciljem da se fokusira na važne teme iz oblasti obrazovanja i putovanja.

Turistički vodič postala sam sad već davne 2017. godine i taj posao me je uveo u svet putovanja i odveo u više od 20 zemalja skoro svakog kontinenta osim Australije i Antarktika. Pored toga, jako volim da putujem privatno, a trenutno najviše istražujem Italiju u kojoj živim i studiram, a jako sam često i u Srbiji pa su mi fokus i njene lepote.

O putovanjima možete pronaći dosta tekstova na mom blogu, ali za ,,živopisnije“ utiske preporučujem vam da posetite moj Instagram nalog.

Oni koji žele da se bave poslom turističkog vodiča mogu pročitati tekstove:
Kako do licence turističkog vodiča
Vodič kroz posao turističkog vodiča
+ Pogledajte istaknute storije na mom Instagram profilu!

Osim putovanja, na mom blogu ali na društvenim mrežama pišem vam i obrazovanju.  Ono se nalazi visoko na listi mojih životnih prioriteta. Pod obrazovanjem smatram posvećeno učenje i sticanje znanja koje od nas pravi „male“ stručnjake u oblastima koje volimo.

Moja oblast obrazovanja je turizam. Završila sam Visoku turističku školu 2019. godine (smer Organizatori putovanja i turističko vođenje) kao student generacije sa prosekom 10. Jedan od razloga zašto ovaj blog postoji je i da bih vam ispričala kako sam postigla taj uspeh. Ako si student i zanima te ova tema možeš pročitati sledeće tekstove:
Kako do visokog proseka na fakultetu – 4 zlatna pravila
Učenje uz tehniku podvlačenja ključnih reči
Učenje uz pomoć mapa uma
Kako da ti odlasci na predavanja postanu redovni i korisni

Takođe, važno je da znaš da moj put nije bio idealan. Pre nego što sam postigla uspeh na studijama turizma studirala sam Filološki fakultet sa kog sam se ispisala. Kakvo sam iskustvo imala sa promenom fakulteta možeš pročitati u sledećem tekstu:
Promena fakulteta – moja najbolja odluka u životu

Pored toga bih dodala da moje obrazovanje nije gotovo. Nakon Visoke turističke škole, završila sam četvrtu godinu na Univerzitetu poslovnih studija u Banja Luci, na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, a trenutno sam master student i stipendista univerziteta Ca’ Foscari iz Venecije, na smeru inovacije i marketing. Ukoliko te zanima studiranje u inostranstvu, na mom Instagramu možeš pronaći mnogo svakodnevnih priča.

Nadam se da ćete na mom blogu i društvenim mrežama naći korisne i interesantne teme za čitanje.

Vaše utiske, komentare i sugestije mi možete pisati na mojoj Facebook stranici ili Instagram nalogu.

Dobro došli!

Jelena Stefanović